Overleg & Besluitvorming VSV

Intro
Er zijn natuurlijk vele manieren om overleg en besluitvorming te structureren en formaliseren. Ons onderzoek naar verloskundige samenwerkingsverbanden leert ons in elk geval dat het belangrijk is dat hierin bewuste en duidelijke keuzes worden gemaakt, zodat alle deelnemers van het VSV weten waar ze aan toe zijn. Een voorbeeld van een aanpak die binnen de geboortezorg al met succes en naar tevredenheid wordt toegepast is de sociocratische kringorganisatiemethode. Daarom hierover meer informatie; wie weet kan het een bron van inspiratie zijn!

Tools
Heeft u een handig werkblad, werkvorm, draaiboek, etc.? Laat het ons weten via het contactformulier op de pagina Tools & Tips, dan plaatsen wij het hier, zodat ook andere VSV’s er hun voordeel mee kunnen doen.

Tips
Dit artikel geeft een inkijkje in toepassing van de sociocratische kringorganisatiemethode binnen de geboortezorg, op basis van onderzoek dat het Athena Instituut deed in de regio Gouda:
2016_artikel TvV_sociocratische methode

En natuurlijk is hierover op de website van Sociocratisch Centrum Nederland veel informatie te vinden. De basisprincipes van de methode zijn hier te vinden:
http://www.sociocratie.nl/sociocratische-kringorganisatiemethode/